Om foreningen Roskilde Teamgym

Roskilde TeamGym er en selvstændig gymnastikforening med primært fokus på TeamGym og med planer om at tilføje tumbling i løbet af 2019.

Afdelingen blev stiftet den 28. juni 2009 som Gadstrup TeamGym, men ændrede navn til Roskilde TeamGym den 14 juni 2016.
I August 2018 blev Roskilde TeamGym en selvstændig forening med tilholdssted i Springcentret – Idrættens Hus – midt i Roskilde By (RIB’en).

Roskilde Teamgym har til formål at tilbyde spring-rytmekonkurrencegymnastik på eliteniveau til børn, unge og voksne i Roskilde Kommune.

 

Roskilde TeamGyms vision ved dannelsen i 2009 (hed oprindeligt Gadstrup TeamGym)

Gadstrup og Roskilde Kommune tilbage på gymnastiklandkortet.

Gadstrup TeamGym blev dannet som en underafdeling af Gadstrup Idræts Forening.

Afdelingens målsætning var igen at sætte Gadstrup på gymnastiklandkortet som tilbage i 90’erne, hvor Gadstrup særligt på herresiden var suveræne i en årrække. Gadstrup Teamgym ville deltage i de bedste rækker i spring-rytmegymnastik. Særligt havde afdelingen en målsætning om at være repræsenteret ved de nordiske mesterskaber for juniorer i 2012 eller 2014 og ved de europæiske mesterskaber for seniorer i 2014.
Gadstrup ville således manifestere sin position som centrum for spring-rytmekonkurrencegymnastik i Roskilde Kommune, hvor der efter initiativtagernes opfattelse findes et stort potentiale.


Roskilde TeamGym’s cvr.nr. er 32 21 54 83

 

TeamGym

Over 5000 gymnaster i aldersgrupperne 6-30 år dyrker denne konkurrenceform for hold i Danmark.
TeamGym er en populær konkurrenceform i voldsom fremdrift både i Danmark, i Norden og øvrige Europa.

Der er 6-12 gymnaster på hvert hold, og en forening må gerne stille med flere hold i hvert aldersgruppe.

Teamgym består af 3 discipliner:

En rytme – med fokus på balance, styrke, præcision og optræden som et sammentømret hold.
Spring på bane – også kendt som tumbling.
Spring på trampet.

 

Roskilde TeamGym

Roskilde TeamGym består af 250 TeamGym gymnaster i aldersgrupperne mikro, mini, junior og senior (aldersgrupper fra 7-30 år) – i både pige/dame og drenge/herre rækkerne.

Roskilde TeamGym er en af de førende klubber i Danmark og Norden indenfor Gymnastikkens største og populæreste konkurrencedisciplin, TeamGym.

Roskilde TeamGym har et unikt trænings- og elitemiljø på tværs af hold, som udvikler gymnasterne if.t. gymnastisk kunnen, sammenhold, konkurrencementalitet og evnen til at præstere når det kræves.

I de 9 år klubben har eksisteret (først som Gadstrup TeamGym og siden 2016 som Roskilde TeamGym) har klubben leveret en lang række Sjællandsmestre, Danmarksmestre og et enkelt Nordisk mesterskab. I samme periode har klubben leveret en lang række landstrænere og mere end 20 landsholdsgymnaster til de forskellige GymDanmark landshold i TeamGym, på både herre og damesiden.